Haber

Kocaeli’ye her kesimden ‘sıfır atık’ ilgisi

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla geri dönüşüm yelpazesini genişletiyor. Toplumda çevre bilincini geliştirmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve çevre izinli/lisanslı atık işleme tesisleriyle birlikte Kocaeli’de 300 konut ve üzeri sitelerde “Elektronik Atık ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası” başlattı.

KAMPANYAYA TAM DESTEK

Sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve bu konuda farkındalığın artırılması, halkın atıklarını ayrıştırıp farklı şekilde toplamasını teşvik etmek ve atıkların kaynağında toplanmasına yönelik altyapının zararsız bir şekilde kaynağında toplanmasına yönelik altyapının geliştirilmesini amaçlayan kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. birbiriyle karıştırılması. Etkinlik kapsamında vatandaşlara daha çevreci ve sürdürülebilir ürünlerin tercih edilmesi, atıkların kaynağında toplanması, atıkların geri dönüştürülerek çevreye ve ekonomiye değer kazandırılması konularında bilgiler verildi.

Etkinlik kapsamında Başiskele, Derince, Gebze, Karamürsel, Kartepe ve Körfez İlçelerinde belirlenen 20 noktada şu ana kadar 3 bine yakın vatandaşa bilgi verildi. Bu kapsamda kaynağında farklı şekilde toplanan yaklaşık 2 ton elektronik atık ve 700 litre bitkisel atık yağ teslim alınarak geri dönüştürülmek üzere atık işleme tesislerine nakledildi. Kocaeli genelinde 300 konut ve üzeri sitelerde “Elektronik Atık ve Atık Bitkisel Yağ Toplama Kampanyası” devam ediyor.

ATMAK, ALMAK

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya (WEEE) olarak adlandırılan cihazların çoğunluğu bilgisayar, televizyon, cep telefonu, faks makinesi, yazıcı, CD çalar, çamaşır makinesi/bulaşık makinesi gibi elektronik eşyalardan oluşmaktadır. Elektronik atıklar ısıya, ışığa veya darbeye maruz kaldığında içerdikleri toksik maddeler bulundukları ortam için tehlike oluşturur. Özellikle evlerde kızartma işlemi sonrasında atık bitkisel yağlar oluşmaktadır. Bu yağlar lavabolara döküldüğünde atık su tüketiminde ve kanalizasyon hatlarında birikerek boru kesitlerinin daralmasına ve tıkanmalara neden olur. Bu nedenle denize, dereye veya göle ulaşan atık bitkisel yağlar orada yaşayan canlı türlerine zarar verebilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu